L'Enginyería del Cos

 

Fa uns dies, els alumnes de 2º de Dietètica varem visitar el centre d´IND (Institut de Nutrició Esportiva) amb seu a València. Aquest centre va ser fundat per Javi Guerrero, (Cofundador i Director Tècnic) i Carlos Laserna, (Cofundador i Director d'Experiència). Dos joves amb motivacions, inquietuds, reptes i uns objectius ben marcats i definits. 

Els serveis que aquest centre facilita als seus clients (tant esportistes amateur com d'alt rendiment), és totalment individualitzat, ja que el que condiciona les pautes que han de seguir, i que se'ls marcarà a l'IND és el repte que pretén aconseguir el mateix client, establint una meta, és a dir, una data que indique la consecució d'aquest repte.

Aquest repte consta de varios aspèctes, que ells criden: "els 6 pilars del perfil nutricional":

- Composició corporal: Pes i percentatge de greix, múscul, ossos... 
- Alimentació: Varietat, gustos, nivell i temps de cuina, compra... 
- Entrenament: Quant i com has entrenat. 
- Descans: Quant i com has dormit. 
- Analítiques: Biomarcadores de sang o orina alterats. 
- Motivació: Compliment de la planificació."

La clau de l'èxit resideix en el concepte d'adherència, el qual, dins de la seua visió consideren de gran importància, ja que parteixen de la premissa que perquè una dieta tinga èxit i una persona aconseguisca els seus objectius, es requereix un gran compromís per la seua part i complir amb totes les recomanacions que el professional li done. En l'àmbit de la dietètica i la nutrició resulta més complicat ja que mai es pot saber amb certesa que el client complisca les indicacions tal com se'ls estableix.

Per a solucionar aquest handicap el centre IND ha ideat una aplicació capaç de monitoritzar, recomanar i fer un seguiment complet del client, incloent menú personalitzat, llista de la compra, fitxa personal amb el repte, i l'evolució mitjançant infografies.






Projecte innovador que sens dubte fa que destaquen i sobreisquen tant en el món de la nutrició com en el de l'esport. A través de la unió entre la tecnologia, l'alimentació equilibrada i l'activitat física, entre altres, la sinergia obtinguda és el resultat d'un treball que no deixa gens indiferent al consumidor. El que ens demostra i confirma que amb els coneixements apropiats, el valor d'emprendre i el treball vocacional es poden construir grans empreses.


Regina Doménech Comeche
Ana Romaguera Gómez


No hay comentarios:

www.escuelaprofesionalxavier.com. Con la tecnología de Blogger.