Visita a l’Alqueria del Solatge


La setmana passada, els nostres alumnes van acudir a un centre municipal per a rebre un curs de Primers Auxilis. Ens transmet esta experiència, Aitana Albert, de 1r de CGFS de Comerç Internacional:

Bona vesprada a tots/totes.

El passat dia 25 d’Octubre, els alumnes de 1r de Comerç Internacional i de 1r A d’Activitats Comercials realitzarem una excursió a l’Alqueria del Solatge per a fer un curs de Primers Auxilis.

Aquest va consistir en una breu explicació de com dur a terme una maniobra d’aquestes i poder salvar una vida. Les instruccions que ens digueren que tindríem que realitzar si ens trobarem en alguna d’aquestes situacions, varen ser:
  1. Verificar l’estat de la víctima, comprovar si te pols i respiració
  2. Demanar ajuda si estem en un lloc públic amb més gent que puga ajudar-nos a atendre al ferit
  3. Col·locar al ferit en la posició lateral de seguretat.

  1. Si després d’aquestos passos, vegem que aquest continua sense reaccionar (tot açò ha de ser amb rapidesa i tranquil·litat), procediríem a utilitzar un DEA, desfibril·lador extern automàtic. A la xarrada, ens ensenyaren un i ens explicaren a la perfecció el seu funcionament. Són automàtics, i a més, solen tindre una gravació on t’explica que has de fer en tot moment.



  1. Si no disposem d’un, haurem de realitzar les compressions toràciques i a continuació combinar-les amb el boca a boca

Per a finalitzar, practicarem el que havíem après amb un maniquí, i ens adonarem que no és tan fàcil com pareix, ja que l'impuls que has de realitzar a d'estar molt ven compensat per a poder reanimar a la persona.

Ens va parèixer una xarrada molt gratificant. Ja que ens ensenyaren conceptes que nosaltres des de el nostre àmbit estudiantil no aprenem, i ho hem de saber perquè mai saps si pots trobar-te en alguna d’aquestes situacions algun dia. Va ser molt interessant, i sense dubte, la recomanaria per als cursos vinents.

Fins prompte!

Aitana Albert Ródenas
1r Comerç Internacional

No hay comentarios:

www.escuelaprofesionalxavier.com. Con la tecnología de Blogger.